Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης.

137
Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου σαράντα τετραγωνικών μέτρων (40 m2), αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή, τα οποία στην συνέχεια διασπάστηκαν και εγκλωβίστηκαν μεταξύ του κρηπιδώματος και παρακείμενου πλοίου καταλαμβάνοντας έκταση περίπου εκατόν είκοσι (120m2) τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαπιστώθηκε προσβολή παρακείμενης ακτής από όμοια πετρελαιοειδή έκτασης περίπου ογδόντα μέτρων (80m).

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα από σκάφη ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης με τη χρήση συσκευής ανάκτησης πετρελαιοειδών και απορροφητικών υλικών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ από Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διενεργήθηκε έλεγχος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε παρακείμενη εγκατάσταση παραλαβής/επεξεργασίας πετρελαιοειδών καθώς και σε ελλιμενισμένα στην περιοχή πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.