Η Νατάσα Πηλείδου αναλαμβάνει καθήκοντα Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου

Η Νατάσα Πηλείδου αναλαμβάνει καθήκοντα Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου

471
Η Νατάσα Πηλείδου αναλαμβάνει καθήκοντα Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως το εκφραστικό όργανο της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, καλωσορίζει την έναρξη εργασιών του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, η οποία αποτελεί μία “ιστορική” στιγμή για την Κυπριακή Ναυτιλία, καθώς και την ανάληψη των καθηκόντων της Υφυπουργού Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κ. Νατάσας Πηλείδου. Η κ. Πηλείδου αναλαμβάνει τα ηνία του νεοσύστατου υφυπουργείου από την 1η Μαρτίου 2018. Η κ. Πηλείδου μέχρι πρότινος και για δύο χρόνια υπήρξε γενική διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Η έγκριση για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας στην Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο αποτελεί απόδειξη της πολιτικής στήριξης προς το ναυτιλιακό τομέα της χώρας.  Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, στόχος της κυπριακής κυβέρνησης αποτελεί η ενίσχυση της συμβολής της ναυτιλίας στην οικονομία της χώρας. Σήμερα ο ναυτιλιακός τομέας της Κύπρου συμβάλει ετησίως κατά 7% στο ΑΕΠ της χώρας.

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε ενεργά στη πολύχρονη προσπάθεια προώθησης του σχετικού Νομοσχεδίου έχοντας τη στήριξη των Εταιρειών-Μελών του και άλλων σημαντικών συνεργατών. Επιπρόσθετα, συνεργάστηκε στενά μαζί με το Υπουργείο Μεταφορών και το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και φυσικά, το γραφείο της Προεδρίας, στην προετοιμασία των απαραίτητων λειτουργικών προϋποθέσεων έτσι ώστε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας να είναι σε είναι θέση να λειτουργήσει εύρυθμα από την πρώτη μέρα εφαρμογής του.

Η έναρξη του Υφυπουργείου Ναυτιλίας θεωρείται η αφετηρία περαιτέρω αναβάθμισης και ενδυνάμωσης της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και κατ’ επέκταση της Κυπριακής Οικονομίας, καθώς αναμένεται να λειτουργήσει ως πειστικός μοχλός παραμονής των υφιστάμενων και έλξης επιπρόσθετων ποιοτικών πλοίων στο Κυπριακό Νηολόγιο και ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο, με αλυσιδωτή θετική επίδραση στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας και στην ενίσχυση άλλων οικονομικών κλάδων που παρέχουν υπηρεσίες προς τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Το Επιμελητήριο, εκφράζει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες για την πολύχρονη και πολυσχιδή συνεργασία του σε θέματα που άπτονταν της Ναυτιλίας με τον απερχόμενο Υπουργό Μεταφορών, κ. Μάριο Δημητριάδη και γενικά, τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Υπουργείου Μεταφορών.  Εκφράζει τέλος, τις θερμές του ευχές για κάθε επιτυχία στο νεοσύστατο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, και την ετοιμότητα και ένθερμη πρόθεσή του για πλήρη συνεργασία, έχοντας ως στόχο την ομαλή και ακόμη πιο αποτελεσματική μετάβαση της Κυπριακής Ναυτιλίας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.