Σε αύξηση ο αριθμός των επιθεωρήσεων πλοίων σε κινεζικούς λιμένες

Σε αύξηση ο αριθμός των επιθεωρήσεων πλοίων σε κινεζικούς λιμένες

421
Σε αύξηση ο αριθμός των επιθεωρήσεων πλοίων σε κινεζικούς λιμένες

Αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των επιθεωρήσεων που λαμβάνουν χώρα σε κινεζικούς λιμένες, σύμφωνα με δηλώσεις του Terence Zhao, Προέδρου της Singhai Mariner Services. Στο πλαίσιο του 9ου ετήσιου Greek Shipping Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου 2018, επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση της Κίνας έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφάλειας για όσα πλοία προσεγγίζουν τους λιμένες της χώρας, καθώς ο αριθμός των συγκεκριμένων πλοίων ολοένα και αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Ο κ. Zhao ανέφερε επίσης ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των πλοίων που διατάχθηκε σε κράτηση. Υπολογίζεται ότι 1 στα 10 πλοία που επιθεωρούνται από τις αρχές του Port State Control της χώρας κρατείται λόγω διαφόρων ανεπαρκειών που εντοπίζονται σε αυτά. Ο κ. Zhao τόνισε επίσης ότι η σημαία που φέρουν τα πλοία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο κατά τη διενέργεια επιθεωρήσεων σε αυτά.

Το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκαν επιθεωρήσεις σε 6.707 πλοία από επιθεωρητές Port State Control της Κίνας. Από τα 6.707 πλοία τα 5.771 βρέθηκε να έχουν ελλείψεις, ενώ τα 358 εξ αυτών τέθηκαν υπό κράτηση. Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τον κ. Zhao, είναι υψηλότερος από τον αντίστοιχο των Port State Controls του Παρισιού και του Τόκιο.

Τέλος ο κ. Zhao επεσήμανε ότι 55 λιμένες της Κίνας διαθέτουν κέντρα επιθεωρήσεων στα οποία απασχολούνται συνολικά 3.000 επιθεωρητές, αναφέροντας συγχρόνως ότι τα πληρώματα των πλοίων που προσεγγίζουν τους συγκεκριμένες λιμένες θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό προς τις αρχές της χώρας και να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που θα πρέπει να επιδείξουν σε αυτές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.