Λιμάνια και παραναυτιλία ενδυναμώνονται από την τόνωση της κρουαζιέρας στη ΝΑ Ασία

Λιμάνια και παραναυτιλία ενδυναμώνονται από την τόνωση της κρουαζιέρας στη ΝΑ Ασία

81
Λιμάνια και παραναυτιλία ενδυναμώνονται από την τόνωση της κρουαζιέρας στη ΝΑ Ασία

Παρά τη μείωση του ενδιαφέροντος των εταιρειών κρουαζιέρας από την αγορά της Κίνας οι γειτονικές χώρες προσπαθούν να διεκδικήσουν το ενδιαφέρον των κολοσσών του χώρου. Στο πλαίσιο του ASEAN Tourism Forum 2018 που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Ταϊλάνδη, η Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πρόθεσή της για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού των χωρών της με την ενδυνάμωση της αγοράς της κρουαζιέρας στη συγκεκριμένη περιοχή. Στόχος αποτελεί οι χώρες της ΝΑ Ασίας να αναδειχθούν σε έναν ελκυστικό προορισμό για τους επιβάτες κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αύξηση του τουρισμού από την κρουαζιέρα θα συμβάλει καταλυτικά στις οικονομίες των χωρών της ΝΑ Ασίας. Επίσης, και αυτό το σημείο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, θα οδηγήσει σε επενδύσεις στις λιμενικές υποδομές των χωρών αυτών αλλά και στην παραναυτιλιακή δραστηριότητα που θα εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια μεγάλης χωρητικότητας.

Με την πραγματοποίηση των απαιτούμενων επενδύσεων εκτιμάται ότι η τουριστική κίνηση από την κρουαζιέρα στις χώρες της ΝΑ Ασίας θα έχει αυξηθεί κατά 4,5 εκατ. επιβάτες μέχρι το 2035.

Μεταξύ των χωρών αυτών, η Σιγκαπούρη ήδη επωφελείται ιδιαίτερα από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Λόγω της στρατηγικής της θέσης, των σύγχρονων υποδομών της και της άμεσης συνδεσιμότητας με εναέρια μέσα μεταφοράς, η χώρα αποτελεί πύλη για τους επιβάτες κρουαζιέρας. Το 2016 υπολογίστηκε ότι 411 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν σε λιμένες της χώρας, ενώ η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας από τα συγκεκριμένα λιμάνια ανήλθε σε 1,2 εκατ. περίπου.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Singapore Tourism Board, ο τομέας της κρουαζιέρας συνέβαλε $540 εκατ. στην οικονομία της Σιγκαπούρης, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 36% συγκριτικά με το 2010.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Singapore Cruise Centre

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.