Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην οικονομική ανάκαμψη η Ινδία

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην οικονομική ανάκαμψη η Ινδία

122
Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην οικονομική ανάκαμψη η Ινδία

Η Ινδία αναμένεται να επανακτήσει την πρώτη θέση μεταξύ των κύριων οικονομιών παγκοσμίως ως προς το ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης φέτος. Η ινδική οικονομία αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά 7- 7,5%, ενώ η κύρια ανταγωνίστρια Κίνα θα κυμανθεί σε άνοδο 6,5-6,8%.

Σύμφωνα με ανάλυση που παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο της Ινδίας, το έλλειμμα της οικονομίας θα φτάσει το 3% φέτος, αν και βούληση της κυβέρνησης της χώρας είναι μια πιθανή παύση των προσπαθειών περιορισμού του, προκειμένου η οικονομία της Ινδίας να εκμεταλλευτεί τη χρονική συγκυρία και να σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Ωθούμενη από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές, η ινδική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει δυναμικά καθώς το 2017 κατέγραψε το μικρότερο ποσοστό ανάπτυξης των τριών τελευταίων ετών. Ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς προβλέπει την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ισόρροπη ανάπτυξη, καθώς η χώρα οδεύει προς εθνικές εκλογές το 2019.

Η ινδική κυβέρνηση προτίθεται να εστιάσει την προσοχή της στις αστικές αλλά και τις αγροτικές υποδομές και τη στήριξη της στέγασης που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα της ινδικής κοινωνίας. Στοιχείο κλειδί αποτελούν οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας στηρίζονται κυρίως στις εισαγωγές του μαύρου χρυσού και λιγότερο στην εγχώρια παραγωγή.

Φωτό: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.