Νέα ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ

Νέα ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ

69
Νέα ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε πρόσφατα νέες εκπτώσεις αναφορικά με τη διέλευση ορισμένων δεξαμενόπλοιων από αυτήν, με στόχο να καταστεί πιο ανταγωνιστική και ελκυστική θαλάσσια διαδρομή σε σχέση με άλλες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τα crude tankers που αναχωρούν από λιμένες του Κόλπου του Μεξικού αλλά και από λιμένες της θαλάσσιας περιοχής της Καραϊβικής με προορισμό λιμένες που εκτείνονται στο δυτικό τμήμα της Ινδίας, δηλαδή από τον λιμένα του Karachi έως και τον λιμένα του Cochin, θα δοθούν εκπτώσεις της τάξεως του 45% κατά τη διέλευσή τους από την Διώρυγα του Σουέζ. Όσα όμως από τα παραπάνω δεξαμενόπλοια έχουν ως προορισμό τους λιμένες ανατολικά της πόλης Cochin θα τους δοθεί έκπτωση 75%.

Αναφορικά με τα crude tankers, που αναχωρούν από λιμένες της Λατινικής Αμερικής και λιμένες που βρίσκονται νότια της Κολομβίας, με προορισμό λιμένες που εκτείνονται στο δυτικό τμήμα της Ινδίας, από τον λιμένα του Karachi έως και τον λιμένα του Cochin, θα έχουν έκπτωση ύψους 65%. Έκπτωση της τάξεως του 75% θα έχουν όσα από τα παραπάνω δεξαμενόπλοια κατευθύνονται σε λιμένες ανατολικά της πόλης Cochin.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.