Υβριδικό σκάφος απέκτησε ο λιμένας του Ρότερνταμ

Υβριδικό σκάφος απέκτησε ο λιμένας του Ρότερνταμ

169
Υβριδικό σκάφος απέκτησε ο λιμένας του Ρότερνταμ

Στις 18 Ιανουαρίου, οι Αρχές του λιμένα του Ρότερνταμ έθεσαν σε λειτουργία ένα νέο υβριδικό περιπολικό σκάφος, το «RPA 8», το οποίο μπορεί να λειτουργεί τόσο με καύσιμο diesel όσο και με συνδυασμό diesel-ηλεκτρικού κινητήρα. Το υβριδικό σύστημα πρόωσης του σκάφους επιτρέπει αποτελεσματική περιπολία σε χαμηλές ταχύτητες και μειώνει τον αριθμό των απαιτούμενων ωρών λειτουργίας των πετρελαιοκινητήρων σε λειτουργία χαμηλού φορτίου.

Επιπλέον, ο ειδικός σχεδιασμός του «RPA 8» έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή λιγότερων απόνερων, κάτι που ωφελεί και τα υπόλοιπα πλοία αλλά κυρίως σημαίνει και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Το κύτος του «RPA 8» είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το οποίο είναι τρεις φορές ελαφρύτερο από το χάλυβα, και έχει επίσης ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Το «RPA 8» κατασκευάστηκε από τον Όμιλο Kooiman στο Zwijndrecht της Ολλανδίας, και πρόκειται να αντικαταστήσει το σκάφος «RPA 3» το οποίο έφτασε στο τέλος της τεχνικής και οικονομικής διάρκειας ζωής του.

Φωτό: portofrotterdam.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.