Ελπίδα και αισιοδοξία για την Samsung Heavy Industries

Ελπίδα και αισιοδοξία για την Samsung Heavy Industries

113
Ελπίδα και αισιοδοξία για την Samsung Heavy Industries

Θετικές αλλαγές προβλέπονται με το ερχόμενο έτος για την Samsung Heavy Industries (SHI), ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία όχι μόνο της Νότιας Κορέας αλλά και παγκοσμίως. Συγκεκριμένα ο CEO της SHI, κ. Nam Joon-ou, δήλωσε σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η εταιρεία αναμένεται να καταγράψει βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη το 2019, τα οποία θα οφείλονται στον αυξανόμενο αριθμό παραγγελιών που θα δεχτεί η εταιρεία, καθώς και στη μείωση του σταθερού της κόστους.

Ο κ. Joon-ou δήλωσε ότι η αυξημένη ζήτηση από την παγκόσμια αγορά για νέα πλοία θα οδηγήσει σε περισσότερες παραγγελίες συνολικής αξίας έως και $8,2 δις το 2018, συγκριτικά με τις παραγγελίες συνολικής αξίας $6,9 δις το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap News Agency, η SHI κατά τη διάρκεια του 2016 δέχτηκε παραγγελίες συνολικής αξίας $500 εκατ., οι οποίες αντιπροσώπευαν μόλις το 10% του ετήσιου στόχου που είχε θέσει η εταιρεία. Οι μειωμένες παραγγελίες οφείλονταν στην κρίση που περνούσε η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η SHI, στοχεύοντας στην οικονομική της επιβίωση, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκδώσει νέες μετοχές τον ερχόμενο Μάρτιο, συνολικής αξίας $1,36 δις. Μέσα από την έκδοση μετοχών τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, θα προβούν σε αποπληρωμή ορισμένων δανειακών τους υποχρεώσεων. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας είχε ανακοινώσει επίσης τότε ότι στόχος αποτελεί για το νέο έτος ο περιορισμός των λειτουργικών ζημιών της SHI κατά 50% περίπου, από $451 εκατ. σε $221 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.