Προβλήματα για τον σιτοβολώνα της Ουκρανίας

Προβλήματα για τον σιτοβολώνα της Ουκρανίας

189
Προβλήματα για τον σιτοβολώνα της Ουκρανίας

Μειωμένες προβλέπονται οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία για το έτος 2017-2018. Πρόκειται για μια εξέλιξη που έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς δεν έχει καταγραφεί ποτέ πτώση στις εξαγωγές σιτηρών της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Maksym Martynyuk, αναπληρωτής υπουργός αγροτικής πολιτικής και τροφίμων της χώρας, ανέφερε ότι το έτος 2017-2018 (1 Ιουλίου 2017- 30 Ιουνίου 2018) η Ουκρανία εκτιμάται πως θα εξάγει συνολικά 41 εκατ. τόνους σιτηρών, μείωση κατά 6,8%, συγκριτικά με το προηγούμενο γεωργικό έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εξαγωγές της είχαν αγγίξει τους 43,8 εκατ. τόνους.

Σύμφωνα με τον κ. Martynyuk, η πτώση των εξαγωγών της χώρας σε σιτηρά οφείλεται κυρίως στα προβλήματα που εντοπίζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα, με σημαντικότερο όλων την ανεπαρκή σιδηροδρομική υποδομή στην χώρα που δεν επιτρέπει τη μεγάλη μεταφορά σιτηρών.

Από την αρχή του έτους 2017-18 (1 Ιουλίου 2017) έως και σήμερα οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία ανέρχονται σε 20 εκατ. τόνους, αντιπροσωπεύοντας μείωση της τάξεως του 7% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η Ουκρανία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες σιτηρών διεθνώς, καταλαμβάνοντας μερίδιο 8% στην παγκόσμια αγορά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.