Η Κίνα κατασκευάζει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

    530
    Η Κίνα κατασκευάζει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

    To μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αεροδρόμιο του κόσμου κατασκευάζεται από την Κίνα. Πρόκειται για ένα έργο αξίας πολλών δισεκατομμυρίων, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι το αεροδρόμιο αναμένεται να λειτουργήσει το 2019.

    Απέχει 46 χιλιόμετρα από το κέντρο του Πεκίνου και δημιουργείται προκειμένου να αποσυμφορηθεί από την κίνηση το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου (Beijing Capital International Airport) που βρίσκεται στα βορειανατολικά προάστια της πόλης.

    Θα συνδεθεί με την πρωτεύουσα της Κίνας με τρένο υψηλής ταχύτητας, καθώς και με υπεραστικά λεωφορεία που θα διατρέχουν μεγάλη οδό ταχείας κυκλοφορίας.

    Τα κτίρια του τερματικού σταθμού καλύπτουν μία επιφάνεια 313.000 τετραγωνικών μέτρων. Σχεδιασμένο από την εκλιπούσα αρχιτέκτονα Zaha Hadid, μοιάζει με ένα μεγάλο λουλούδι, φτιαγμένο από χάλυβα. Ταυτόχρονα θυμίζει το πουλί φοίνικα που τινάζει τα φτερά του, καθώς θα αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και άλλα πέντε στις προεκτάσεις του.

    Τα 4/5 της συνολικής κυκλοφορίας του νέου αεροδρομίου θα διεξάγονται από τις δύο εκ των τριών μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της Κίνας, την China Eastern Airlines Corp και την China Southern Airlines Co, οι οποίες θα μεταφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο αεροδρόμιο.

    Το νέο αεροδρόμιο προορίζεται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους μεταφοράς στον κόσμο, καθώς αναμένεται να φιλοξενεί 620.000 πτήσεις, 100 εκατομμύρια επιβάτες και τόνους εμπορευμάτων ετησίως.

    Ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της επαρχίας Hebei, καθώς στα σχέδια της Κίνας είναι να δημιουργήσει πόλη – μεγαθήριο στην περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νέου αεροδρομίου.

    Το αεροδρόμιο-κολοσσός αναμένεται να φέρει την Κίνα στο διεθνές προσκήνιο ως πρωταγωνίστρια στο σκηνικό των εναέριων μεταφορών.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.