Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ανατροπή φεριμπότ

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ανατροπή φεριμπότ

112
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ανατροπή φεριμπότ
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φεριμπότ ανετράπη στα στενά του Pollilo στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με την τοπική ακτοφυλακή, καθώς ταξίδευε από το λιμάνι Ungos στο Real, μια πόλη ανατολικά της Μανίλα με προορισμό το νησί Polillo. Το πλοίο μετέφερε 251 άτομα, εκ των οποίων 140 διασώθηκαν, ενώ τέσσερις τουλάχιστον έχουν χάσει την ζωή τους και οι υπόλοιποι αγνοούνται. Ο λόγος που οδήγησε στην ανατροπή του πλοίου φαίνεται ότι ήταν το μεγάλο ύψος των κυμάτων που προκλήθηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Σωστικά μέσα έχουν σπεύσει στην περιοχή του δυστυχήματος για την ανεύρεση των αγνοούμενων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας έχει προειδοποιήσει για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή λόγω της τροπικής καταιγίδας Tembin η οποία αναμένεται να «χτυπήσει» την Πέμπτη το βράδυ ή την Παρασκευή το πρωί το νησί του Μιντανάο, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων.

Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στην συγκεκριμένη περιοχή, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που λαμβάνουν χώρα εκεί, όπως τροπικές καταιγίδες και τυφώνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.