Η Sovcomflot γιγαντώνει τον στόλο της

Η Sovcomflot γιγαντώνει τον στόλο της

237
Η Sovcomflot γιγαντώνει τον στόλο της

Σε παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο επιπλέον Aframax tankers που θα μπορούν να καταναλώνουν ως καύσιμο και LNG προχώρησε, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Sovcomflot.

Τα πλοία, κατηγορίας ice class, θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 114.000 τόνων, έκαστο και αναμένεται να παραδοθούν από τα ναυπηγεία της Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI) στην πετρελαϊκή εταιρεία το 2019.

Τον περασμένο Μάρτιο, σε δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών είχε αναφερθεί ότι η Sovcomflot είχε παραγγείλει άλλα τέσσερα Aframax tankers από τα ναυπηγεία της HSHI, ίδιας κατηγορίας και χωρητικότητας με τα δύο καινούρια. Τα τέσσερα πρώτα πλοία αναμένεται να παραληφθούν από τα τέλη του 2018 μέχρι τις αρχές του 2019.

Τα πλοία κατηγορίας ice class είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με μειωμένες τις εκπομπές των οξειδίων του θείου κατά 90%, τις εκπομπές του οξειδίου του αζώτου κατά 80% και τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 15%.

Επιπλέον, τα νέα δεξαμενόπλοια θα χαρακτηρίζονται από μειωμένα επίπεδα θορύβου στις μηχανές τους κατά 50%.

Τα δεξαμενόπλοια, τα οποία πρόκειται να ναυλωθούν από την Shell για τη μεταφορά ρωσικού αργού πετρελαίου, είναι σχεδιασμένα βάσει προδιαγραφών της Sovcomflot και της Shell, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.