Μια νέα πρωτοποριακή λύση από τη Wärtsilä για την πρόωση των πλοίων

    1226
    Μια νέα πρωτοποριακή λύση από τη Wärtsilä για την πρόωση των πλοίων

    Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä προσθέτει μια νέα λύση στο χαρτοφυλάκιο της απόδοσης της πρόωσης των πλοίων, το Wärtsilä EnergoFlow. Πρόκειται για ένα στάτορα νέας γενιάς, ο οποίος τοποθετείται πριν από την προπέλα, και ο οποίος αποτελεί αποτέλεσμα χρόνων έρευνας και πειραματισμού σε θέματα υδροδυναμικής και εξοικονόμησης ενέργειας πρόωσης από εμπειρογνώμονες του τμήματος R&D της Wärtsilä.

    energoflow2b67e004b7f0f601bb10cff00002d2314

    Ο σχεδιασμός του Wärtsilä EnergoFlow καθοδηγεί τη μία πλευρά της ροής στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της περιστροφής της προπέλας. Τα πολλαπλά πτερύγια του στάτορα τα οποία είναι προσαρτημένα στη γάστρα του πλοίου βελτιστοποιούν τη ροή και αποτρέπουν τις απώλειες ενέργειας. Τα κυρτά πτερύγια ελαχιστοποιούν την ιξώδη αντίσταση, ενώ ο δακτύλιος που συνδέει τα πτερύγια στις άκρες τους μειώνει τις μέγιστες τάσεις.

    Η συγκεκριμένη ενεργειακή λύση μπορεί να επιτρέψει την απόσβεση της επένδυσης σε λιγότερο από δύο χρόνια, μέσω της μείωσης των απωλειών ενέργειας στα απόνερα της προπέλας, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση του καυσίμου. Η μείωση του κόστους των καυσίμων αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων. Με το Wärtsilä EnergoFlow, είναι δυνατόν να επιτευχθεί εξοικονόμηση καυσίμων έως και 10% μειώνοντας συνεπώς και τα λειτουργικά κόστη.

    Φωτό: wartsila.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.