Η ισχύς εν τη ενώσει για τους Έλληνες κατασκευαστές στο μεγαλύτερο λιμάνι...

Η ισχύς εν τη ενώσει για τους Έλληνες κατασκευαστές στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης

970
Η ισχύς εν τη ενώσει για τους Έλληνες κατασκευαστές στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης

Δυναμική παρουσία και έντονη δραστηριότητα ως προς τη σύναψη συνεργασιών και εμπορικών συμφωνιών καταγράφει η ελληνική συμμετοχή εταιρειών και φορέων στην έκθεση Europort.

Στο μεγάλο λιμάνι των Κάτω Χωρών, η έκθεση Europort, που λαμβάνει χώρα κάθε 2 έτη, φέρνει κοντά κυρίως τη ναυπηγοεπισκευαστική και κατασκευαστική ναυτιλιακή κοινότητα της Βορείου και Κεντρικής Ευρώπης.

Στο απόλυτο προπύργιο της ναυτιλιακής βιομηχανίας της BENELUX οι Έλληνες κατασκευαστές δίνουν για μια ακόμη χρονιά δυναμικό παρών, με υπερβατική διάθεση συνεργασίας, μέσω της HEMEXPO και σε συνεργασία με τη WIMA.

Οι 12 εταιρείες που συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων και τα Ναυτικά Χρονικά, όχι μόνο προβάλλουν την κατασκευαστική και ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και τονίζουν τη διάθεση για συνέργειες και στρατηγικές εξωστρέφειας, σε έναν κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας που μέχρι πρόσφατα εμφανίζοταν κατακερματισμένος και ενίοτε άτονος.

Οι νέοι επιχειρηματίες που έχουν πλέον στα χέρια τους τη σκυτάλη της επιχεριηματικότητας και τα στελέχη τους, σε πείσμα των καιρών, αναπροσαρμόζουν τις στρατηγικές τους και συνεργάζονται με σκοπό την καλύτερη και πιο σταθερή διείσδυση στις διεθνείς ναυτιλιακές αγορές.

Η HEMEXPO και οι συνεργαζόμενες εταιρείες θα συμμετέχουν κατά το 2018 στις παρακάτω διεθνείς εκθέσεις: Seatrade Cruise Global στη Φλόριντα (5- 8 Μαρτίου 2018), Asia Pacific Maritime στη Σιγκαπούρη (14- 16 Μαρτίου 2018), Posidonia στην Αθήνα (4- 8 Ιουνίου 2018) και στην SMM Hamburg στο Αμβούργο (4- 7 Σεπτεμβρίου 2018)

Τα Ναυτικά Χρονικά στέκονται αρωγοί σε όλες αυτές τις προσπάθειες για εξωστρέφεια της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η έκθεση Europort συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, ενώ σήμερα Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, οι πόρτες της έκθεσης θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 22:00.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο της έκθεσης:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.