Καλύτερες μέρες για τη θαλάσσια ασφάλεια στις νότιες Φιλιππίνες

Καλύτερες μέρες για τη θαλάσσια ασφάλεια στις νότιες Φιλιππίνες

49
Καλύτερες μέρες για τη θαλάσσια ασφάλεια στις νότιες Φιλιππίνες

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας πρόκειται να συνεργαστούν με τις Ένοπλες Δυνάμεις των Φιλιππινών με στόχο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της θαλάσσιας τρομοκρατίας και να περιοριστεί η δράση της τρομοκρατικής ομάδας Daesh στην θαλάσσια περιοχή των χωρικών υδάτων και των γειτονικών θαλασσών των Φιλιππίνων.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας και των Φιλιππίνων θα συνεργαστούν επίσης για να ενισχύσουν τον τομέα των ελέγχων στο νότιο κυρίως τμήμα των Φιλιππίνων, μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και από την ύπαρξη κοινών περιπολιών.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών πραγματοποιείται έπειτα από τις αναταραχές που διήρκησαν πέντε μήνες, στο Μαράγουι των Φιλιππίνων.

Η Marise Payne, Υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, επεσήμανε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της ισλαμικής ομάδας Daesh αποτελούν μεγάλη απειλή για την Αυστραλία και γι’ αυτό είναι αναγκαία η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή των εξτρεμιστικών εγκληματικών ενεργειών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/US JOINT CHIEFS OF STAFF

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.