Περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ρωσίας- Κίνας

Περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ρωσίας- Κίνας

50
Περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ρωσίας- Κίνας

Αύξηση κατά 22,4% καταγράφηκε στο εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, όπως προκύπτει από στοιχεία της General Administration of Customs της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η αξία του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών ανέρχεται σε $61,37 δις.

Κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας περιόδου, οι εξαγωγές από την Κίνα προς τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 17%, φτάνοντας σε αξία τα $31,37 δις, ενώ οι εισαγωγές ρωσικών προϊόντων στην Κίνα σημείωσαν αύξηση 28,5%, αγγίζοντας σε αξία τα $29,99 δις.

Αναφορικά με τον περασμένο μήνα, το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε σε $7,6 δις, με την αξία των εξαγωγών της Κίνας προς τη Ρωσία να ανέρχεται σε $3,79 δις και τις εξαγωγές της Ρωσίας προς την Κίνα να αγγίζουν τα $3,81 δις.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Maxim Oreshkin, ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη του 2017 το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας θα έχει φτάσει και ενδεχομένως ξεπεράσει τα $80 δις, προσθέτοντας ότι μέχρι το 2020 ο αριθμός αυτός αναμένεται να έχει υπερβεί τα $200 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/QILAI SHEN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.