Προσπάθειες για τη διάσωση των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας

Προσπάθειες για τη διάσωση των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας

259
Προσπάθειες για τη διάσωση των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 καταγράφηκε μείωση κατά 1/5 του εργατικού δυναμικού που απασχολείται στο ναυπηγικό τομέα της Νότιας Κορέας, συγκριτικά με τον αριθμό του εργατικού δυναμικού στα τέλη του περασμένου έτους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από την Korea Offshore & Shipbuilding Association, από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έως και τα τέλη του Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκαν μαζικές απολύσεις 35.400 εργατών στον ναυπηγικό τομέα της Νότιας Κορέας. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 21,3% σε σχέση με τα τέλη του 2016. Να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας ανερχόταν σε 130.800 άτομα στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

Οι μαζικές απολύσεις είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης πτώσης της ναυπηγικής δραστηριότητας στη Νότια Κορέα, η οποία έχει οδηγήσει τα τρία κύρια ναυπηγεία της χώρας, την Hyundai Heavy Industries (HHI), την Samsung Heavy Industries (SHI) και την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) να εφαρμόσουν σχέδια αυτό-διάσωσης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.