Πτώχευση της 10ης μεγαλύτερης ρωσικής αεροπορικής εταιρείας

Πτώχευση της 10ης μεγαλύτερης ρωσικής αεροπορικής εταιρείας

336
Πτώχευση της 10ης μεγαλύτερης ρωσικής αεροπορικής εταιρείας

Η 10η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, βάσει επιβατικής κίνησης, οδηγήθηκε σε κήρυξη πτώχευσης. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «Δυστυχώς πρέπει να παραδεχτούμε ότι η εταιρεία VIM-Avia έχει περιέλθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως το κεφάλαιο κίνησης έχει στερέψει, η χρηματοδότηση έχει παγώσει και οι υπηρεσίες αεροδρομίου έχουν ανασταλεί. Μάλιστα, η εταιρεία αδυνατούσε παρά τις προσπάθειες να αποπληρώσει τις οφειλές της σε καύσιμα στο αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, που αποτελεί την κύρια βάση της.

Η VIM-Avia αναζητά κρατική χρηματοδότηση για να συνεχίσει τη λειτουργία της και για να μπορέσει να επαναπατρίσει τους σχεδόν 40.000 επιβάτες της που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα αεροδρόμια, ενώ σχεδόν 200.000 επιβάτες έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια και δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με τα ταξίδια τους.

Η εταιρεία έχει συσσωρεύσει χρέος μεταξύ 3-10 δις ρουβλιών και επιζητά την κρατική βοήθεια για να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Vim, Rashid Mursekaev, έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό τους. Ωστόσο, συνελήφθησαν ο γενικός διευθυντής και η υπεύθυνη οικονομικών της εταιρείας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε δημόσια τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, επειδή δεν δίνει επαρκή προσοχή στον τομέα των μεταφορών. Ενώ, για μία ακόμα φορά «επιτέθηκε» προς τους επιχειρηματίες τονίζοντας πως οι επιχειρήσεις υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον κόσμο με τις υπηρεσίες που προσφέρουν και όχι τους ίδιους.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική αεροπορική εταιρεία Ellinair προσεφέρθη με δικά της έξοδα να επαναπατρίσει επιβάτες της εταιρείας που έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας.

Φωτό: YouTube/Pulkovospotter

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.