Η Ιαπωνία καταγράφει αύξηση των εξαγωγών της

Η Ιαπωνία καταγράφει αύξηση των εξαγωγών της

70
Η Ιαπωνία καταγράφει αύξηση των εξαγωγών της

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, τον περασμένο Αύγουστο το συνολικό εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας ανήλθε σε αξία $1,01 δις. Σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας αυξήθηκαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα, παρουσιάζοντας αύξηση 18,1% τον περασμένο Αύγουστο σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016, ενώ οι εισαγωγές της χώρας κατέγραψαν την ίδια περίοδο αύξηση 15,2%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι εξαγωγές της χώρας αφορούσαν αυτοκίνητα και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ενώ οι εισαγωγές της αποτελούνται κυρίως από άνθρακα, αργό πετρέλαιο και υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Το γεγονός πως οι εξαγωγές κατέγραψαν μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης απ’ ότι οι εισαγωγές της χώρας αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας, όπως σχολιάζουν διεθνή μέσα.

Η έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι το εμπορικό πλεόνασμα μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ έχει ανέλθει σε $4.79 δις, καθώς οι εξαγωγές από Ιαπωνία σημείωσε αύξηση της τάξεως του 21,8%, ενώ οι εισαγωγές της χώρας από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,7%.

Επίσης, πλεονασματικό ήταν το εμπόριο μεταξύ Ιαπωνίας και ασιατικών χωρών, με εξαίρεση την Κίνα, τον περασμένο Αύγουστο, φτάνοντας σε αξία τα $4,61 δις, ενώ ελλειμματικό είναι το εμπόριο της Ιαπωνίας με τις χώρες της Ε.Ε. ($758,08 εκατ.)

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FRANCK ROBICHON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.