Αυξημένη κατά 28% η γεωργική παραγωγή της Βραζιλίας

Αυξημένη κατά 28% η γεωργική παραγωγή της Βραζιλίας

79
Αυξημένη κατά 28% η γεωργική παραγωγή της Βραζιλίας

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Merco Press» η αγροτική παραγωγή της Βραζιλίας την περίοδο 2016/17 πρόκειται να ανέλθει σε 238,7 εκατ. τόνους, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 28% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η αύξηση της αγροτικής παραγωγής της Βραζιλίας οφείλεται στις καλές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα και στην βελτιωμένη παραγωγικότητά της. Από τους 238,7 εκατ. τόνους, οι 114 εκατ. τόνοι θα αφορούν σόγια και οι υπόλοιποι 97,71 εκατ. τόνοι καλαμπόκι.

Η βραζιλιάνικη εταιρεία παροχής τροφίμων Conab, επεσήμανε ότι από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έως και τα τέλη του Ιουνίου, οι εξαγωγές της Βραζιλίας άγγιξαν τους 44 εκατ. τόνους σιτηρών, καταγράφοντας ρεκόρ, ενώ μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους θα έχουν φτάσει τους 63 εκατ. τόνους, αυξημένοι κατά 22% σε σχέση με τις συνολικές εξαγωγές του 2016. Η Conab εκτιμά επιπλέον ότι τα αποθέματα που θα διατηρεί η χώρα σε σόγια την περίοδο θα ανέλθουν σε 5,42 εκατ. τόνους, που αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα αποθέματα των τελευταίων 12 ετών.

Σύμφωνα με την Conab, αν και οι διεθνείς τιμές σόγιας την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2017 είναι υψηλότερες κατά 1,75%  από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι, η κατάσταση στην εγχώρια αγορά της Βραζιλίας είναι διαφορετική, καθώς για την ίδια περίοδο, οι τιμές στην σόγια κατέγραψαν μείωση κατά 15,91% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016.

Οι προβλέψεις της εταιρείας Conab για την περίοδο 2017/18 είναι ότι η παραγωγή σόγιας στην Βραζιλία θα μειωθεί από 113,93 εκατ. τόνους σε 107 εκατ. τόνους. Επιπλέον οι εξαγωγές σόγιας αναμένεται να σημειώσουν μικρή αύξηση την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, φτάνοντας πιθανόν τους 64 εκατ. τόνους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WU HONG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.