Με ταχύ ρυθμό αυξάνονται οι συναλλαγές μεταξύ Κίνας και Ρωσίας

Με ταχύ ρυθμό αυξάνονται οι συναλλαγές μεταξύ Κίνας και Ρωσίας

50
Με ταχύ ρυθμό αυξάνονται οι συναλλαγές μεταξύ Κίνας και Ρωσίας

Σύμφωνα με το ρώσικο πρακτορείο Tass, το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ρωσίας το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθε σε πάνω από $38 δις. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ρωσικής κυβέρνησης, κ. Dmitry Rogozin, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν πρόσφατα κυβερνητικοί εκπρόσωποι των δύο χωρών.

Ο κ. Rogozin ανέφερε συγκεκριμένα ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας εξακολουθεί να δείχνει μια ισχυρή ανάπτυξη. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο εμπορικός κύκλος εργασιών των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 35% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του περασμένου έτους, προσθέτοντας ότι το εμπόριο της Κίνας με τη Ρωσία έχει αναπτυχθεί κατά πολύ σε σύγκριση με άλλους κύριους εμπορικούς συνεργάτες της Κίνας, όπως  η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα κ.ά.

Πρόσφατα ο Ρώσος Πρέσβης στην Κίνα, κ. Andrey Denisov είχε αναφέρει ότι μέχρι τα τέλη του 2017 αναμένεται οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Κίνας να έχουν αγγίξει σε αξία τα $80 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ALEXEI NIKOLSKY/ SPUTNIK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.