Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της διεθνούς οικονομίας

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της διεθνούς οικονομίας

64
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της διεθνούς οικονομίας

Σε δηλώσεις του στο CNBC ο κ. Maury Obstfeld, επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Obstfeld η νέα πρόβλεψη του ΔΝΤ για την πορεία της διεθνούς οικονομίας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σε πέντε εβδομάδες περίπου και εκτιμάται ότι τα οικονομικά μεγέθη θα είναι καλύτερα από τα μεγέθη της τελευταίας πρόβλεψης.

Τον περασμένο Ιούλιο το ΔΝΤ είχε προβλέψει παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 3,5% για το 2017 και 2,5% για το 2018.

Ο κ. Obstfeld ανέφερε ότι παρά τις θετικές προβλέψεις για το μέλλον της διεθνούς οικονομίας, η ανησυχία παραμένει, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε πτωτική πορεία τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Obstfeld ένας από τους κινδύνους που υφίστανται είναι η χλιαρή ανάπτυξη. Παρά το ότι η οικονομία βρίσκεται σε ανοδική πορεία, όσο η ανάπτυξή της παραμένει σε χαμηλά επίπεδα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εντάσεις και στη λήψη μέτρων προστατευτισμού που επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.