Προσοχή στα λιμάνια της Νοτιοδυτικής Αραβικής Χερσονήσου

Προσοχή στα λιμάνια της Νοτιοδυτικής Αραβικής Χερσονήσου

564
Προσοχή στα λιμάνια της Νοτιοδυτικής Αραβικής Χερσονήσου

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποίησε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η επιδημία χολέρας που μαστίζει την περίοδο αυτή την Υεμένη, να εξαπλωθεί και στην Σαουδική Αραβία με την προσοχή να στρέφεται στον ερχόμενο Σεπτέμβριο όταν και θα λάβει χώρα το ετήσιο προσκύνημα Haj.

To προσκύνημα προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 2 έως και 4 εκατ. Μουσουλμάνους, αυξάνοντας τον κίνδυνο να μεταδοθούν ασθένειες, όπως ο δάγκειος πυρετός, ο κίτρινος πυρετός, η χολέρα κ.ά.

Σύμφωνα με τον κ. Dominique Legros, εκπρόσωπο του ΠΟΥ, «η περίοδος επώασης της νόσου είναι θέμα ωρών. Μόλις ξεκινήσουν τα συμπτώματα, η χολέρα μπορεί να αποβεί μοιραία, εάν ο ασθενής δε λάβει την κατάλληλη θεραπεία. Όμως τα άτομα με συμπτώματα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, διότι το 80% των ασθενών δεν παρουσιάζουν συμπτώματα».

Το γεγονός αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των ναυτικών που δουλεύουν σε πλοία τα οποία προσεγγίζουν τα λιμάνια της Σαουδικής Αραβίας.

Ο ΠΟΥ έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών χολέρας, για να μπορέσει να σταματήσει την εξάπλωση της νόσου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται κατά 6.000 ημερησίως, όμως ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί σημαντικά, προκαλώντας αισιοδοξία για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών της ασθένειας.

Φωτό: portofaden.net

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.