Ακινητοποιημένο εδώ και ένα μήνα το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Ακινητοποιημένο εδώ και ένα μήνα το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

292
Ακινητοποιημένο εδώ και ένα μήνα το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της πλοιοκτήτριας εταιρείας Lane Sea Lines βρίσκεται εδώ και ένα μήνα περίπου ακινητοποιημένο, λόγω μηχανικής βλάβης που έχει υποστεί. Το πλοίο συνέδεε, με τα δρομολόγια που εκτελούσε, την Κρήτη με τα Κύθηρα, την Πελοπόννησο και τον Πειραιά.

Μετά την βλάβη που υπέστη δεν είναι δυνατή η απευθείας σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο Δήμαρχος Κισσάμου, κ. Θεόδωρος Σταθάκης, είχε ζητήσει με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, να αντικατασταθεί το πλοίο. Στην επιστολή του ο κ. Σταθάκης αναφερόταν σε ανάλογη επιστολή του δημάρχου Κυθήρων καθώς και των αντιδράσεων των δημάρχων Καλαμάτας και Ανατολικής Μάνης και, όπως χαρακτηριστικά τόνιζε «ως δήμος Κισσάμου εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Ε/Γ-Ο/Γ “Βιτσέντζος Κορνάρος”, η ακινησία του οποίου έχει προκαλέσει μια ιδιότυπη και ταυτόχρονα, εξόχως αρνητική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό των περιοχών μας».

Εβδομάδες μετά το πλοίο δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί. Το αποτέλεσμα είναι τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα να εξυπηρετούνται μόνο από το λιμάνι της Νεάπολης στη Λακωνία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει δρομολογήσει νέο διαγωνισμό για την κάλυψη της γραμμής Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι για να αποκατασταθεί η θαλάσσια συγκοινωνία Πειραιά με Κύθηρα και Αντικύθηρα.

Συγχρόνως από το Υπουργείο γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθεί το πλοίο με κάποιο άλλο, το οποίο να εκτελεί το ίδιο δρομολόγιο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.