Το Κατάρ αυξάνει την παραγωγή LNG

Το Κατάρ αυξάνει την παραγωγή LNG

95
Το Κατάρ αυξάνει την παραγωγή LNG

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Petroleum, κ. Saad Sherida Al- Kaabi, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της χώρας σε ΥΦΑ από 77 εκατ. σε 100 τόνους.

Η αύξηση της παραγωγής θα προέλθει κυρίως από την περαιτέρω εκμετάλλευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου που διατηρεί το Κατάρ στο νότιο τμήμα της περιοχής του North Field. Με την περαιτέρω εκμετάλλευση του North Field εκτιμάται ότι η ημερήσια παραγωγή σε ΥΦΑ από την περιοχή αυτή θα ανέλθει σε 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, αύξηση κατά 20% σε σχέση με το υφιστάμενο επίπεδο παραγωγής.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την θέση του Κατάρ, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας LNG σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Al- Kaabi επεσήμανε επίσης ότι η αύξηση της παραγωγής LNG του Κατάρ ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση που παρατηρείται παγκοσμίως για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του πληθυσμού και του εμπορίου με καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον.

Φωτό: qp.com.qa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.