Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού είναι γεγονός

Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού είναι γεγονός

890
Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού είναι γεγονός

Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Μεγάλης Βρετανίας, το αεροπλανοφόρο «HMS Queen Elizabeth», τρία χρόνια μετά την ονοματοδοσία του, ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές του, διάρκειας έξι εβδομάδων, για να ελέγξει τις λειτουργίες και τα οπλικά του συστήματα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μη αμερικάνικο αεροπλανοφόρο, το οποίο εντάσσεται στο Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας και θα αποτελέσει το πρώτο αεροπλανοφόρο που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί μαχητικά 5ης γενιάς.

Queen Elizabeth 1

Το «HMS Queen Elizabeth», αξίας 3 δις, ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο του Rosyth στην Σκωτία και έχει μήκος 280 μ., πλάτος 70 μ. και χωρητικότητα 65.000 τόνων. Η μεταφορική ικανότητα του αεροπλανοφόρου κυμαίνεται από 700 άτομα, ενώ μπορεί να φτάσει τα 1.600 όταν τα αεροσκάφη του είναι σε υπηρεσία.

Αυτήν την περίοδο το αδελφό πλοίο του «Queen Elizabeth», το «HMS Prince of Wales» βρίσκεται σε φάση κατασκευής του εξοπλιστικού του συστήματος.

Μετά το πέρας των δοκιμών του στην θάλασσα, το «HMS Queen Elizabeth» θα επιστρέψει στο ναυπηγείο του Rosyth για περαιτέρω συντήρηση και δοκιμές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία ναυπήγησης του μεγαλύτερου πολεμικού πλοίου της Μεγάλης Βρετανίας, πατώντας εδώ.

Φωτό: royalnavy.mod.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.