Οι επενδυτικές κινήσεις της νέας κοινοπραξίας του ΟΛΘ

Οι επενδυτικές κινήσεις της νέας κοινοπραξίας του ΟΛΘ

83
Οι επενδυτικές κινήσεις της νέας κοινοπραξίας του ΟΛΘ

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε εχθές συνάντηση της διοίκησής του με εκπροσώπους της ένωσης των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS», μετά την ανακήρυξή της ως Προτιμώμενου Επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι σε διάστημα τεσσάρων χρόνων θα λάβουν χώρα επενδύσεις €180 εκατ., οι οποίες θα αφορούν την ανακατασκευή της προβλήτας στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, την αντικατάσταση των γερανογεφυρών, αλλά και την αύξηση του διαχειριζόμενου φορτίου των εμπορευματοκιβωτίων, που υπολογίζεται αυτήν την περίοδο στα 350.000 TEUs.

Έχει ενδιαφέρον ότι μετά την ανακατασκευή της προβλήτας στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, η προβλήτα θα έχει μήκος 440 μ. και βάθος 16,5 μ., έτσι ώστε να μπορεί να υποδέχεται πλοία μεγάλης χωρητικότητας, έως και 13.000 TEUs.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στόχος του νέου κοινοπρακτικού σχήματος είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να αποτελέσει εμπορικό κόμβο των Βαλκανίων, δημιουργώντας συνέργειες με λιμάνια της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Ρουμανίας, αλλά και αξιοποιώντας τις συνδυασμένες μεταφορές σε όλη τη μεταφορική αλυσίδα.

Φωτό: thpa.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.