Οι Έλληνες εφοπλιστές ανταποκρίνονται (ξανά) στις εθνικές ανάγκες

Οι Έλληνες εφοπλιστές ανταποκρίνονται (ξανά) στις εθνικές ανάγκες

1904
Οι Έλληνες εφοπλιστές ανταποκρίνονται (ξανά) στις εθνικές ανάγκες

Ο ελληνικός εφοπλισμός για μία ακόμα φορά ανταποκρίνεται στις μεγάλες και μικρές ανάγκες του Έθνους, τόσο συλλογικά και εταιρικά, όσο οικογενειακά και ατομικά, αναλογιζόμενος πάντοτε την ευθύνη του. Ειδικώς, μετά την Μεταπολίτευση οι απανταχού Έλληνες εφοπλιστές, είτε βρίσκονταν εντός είτε εκτός Ελλάδος, ανταποκρίθηκαν οικειοθελώς στις εθνικές ανάγκες που προέκυπταν, αναλαμβάνοντας αγαθοεργές δράσεις και προσφέροντας την βοήθειά τους, συχνά, αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσιότητα.

Ξεκινώντας από την καταστροφή στην Κύπρο, οι Έλληνες πλοιοκτήτες αμέσως κινητοποιήθηκαν και στήριξαν τη Μεγαλόνησο κατά τις μαρτυρικές στιγμές που περνούσε. Από την άλλη, όταν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 το ελληνικό κράτος ζήτησε από τους ίδιους να βοηθήσουν οικονομικά και την ίδια τους την χώρα , προς αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών που τότε αντιμετώπιζε, οι Έλληνες πλοιοκτήτες προχώρησαν σε πραγματοποίηση σειράς επενδύσεων σε διάφορους παραγωγικούς τομείς της χώρας, προσφέροντας μεγάλα χρηματικά κεφάλαια.

Τις προσφορές και κοινωνικές δράσεις του ελληνικού εφοπλισμού μπορεί κανείς να εντοπίσει στους τομείς της υγείας, της άμυνας, της εκπαίδευσης και της περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ πάντοτε στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, που έχουν πλήξει την χώρα μας, όπως σεισμοί και πυρκαγιές, οι Έλληνες πλοιοκτήτες δηλώνουν πάντοτε το «παρών».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση, που έλαβε χώρα σήμερα, 26 Ιουνίου 2017, τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση του Προέδρου, κ. Θεόδωρου Βενιάμη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης για την επέκταση υπό τις απαιτούμενες διαδικασίες της διάρκειας ισχύος του Συνυποσχετικού Οικειοθελούς Παροχής μεταξύ της ναυτιλιακής κοινότητας και της ελληνικής πολιτείας για ένα ακόμη έτος, έως δηλαδή και το 2018, προκειμένου να συνδράμουν στην επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσιονομικών στόχων.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Συνυποσχετικό αποτέλεσε πρωτοβουλία της ΕΕΕ, στην οποία η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική της πλειοψηφία θετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα και σύμπνοια του κλάδου, καθώς και την επιθυμία του να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο του σε δύσκολες περιόδους.PHOTO 2

Επιπρόσθετα, τα μέλη της ΕΕΕ ενημερώθηκαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην εκκρεμή υπόθεση της ανεπίσημης διερεύνησης του ελληνικού ναυτιλιακού θεσμικού πλαισίου από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος, η οποία σε κάθε περίπτωση θα σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές του θεσμικού πλαισίου της ελληνόκτητης ναυτιλίας και κυρίως τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.