Το λιμάνι του Felixstowe υποδέχτηκε το «OOCL Hong Kong»

Το λιμάνι του Felixstowe υποδέχτηκε το «OOCL Hong Kong»

259
Το λιμάνι του Felixstowe υποδέχτηκε το «OOCL Hong Kong»

Το «OOCL Hong Kong», χωρητικότητας 21.413 TEUs, το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου, προσέγγισε για πρώτη φορά το λιμάνι του Felixstowe, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς έπειτα από 17 χρόνια απουσίας η OOCL προσεγγίζει ξανά το Felixstowe, το μεγαλύτερο λιμάνι διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ. Clemence Cheng, CEO του λιμανιού του Felixstowe και Managing Director της Hutchison Ports Europe, ανέφερε ότι «το γεγονός ότι η τοποθεσία του λιμανιού βρίσκεται κοντά σε κύριους θαλάσσιους διαδρόμους και σε λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, καθώς και σε κοντινή απόσταση με οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, το καθιστά ως την πρώτη επιλογή για τα mega containerships τελευταίας γενιάς».

Ο κ. Richard Hew, Managing Director της OOCL, προσέθεσε ότι «είμαστε πολύ ευτυχείς για την θερμή υποδοχή που έλαβε το «OOCL Hong Kong» από το λιμάνι του Felixstowe. Επιθυμούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον πιο στενά με τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας και τη λιμενική κοινότητα με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την προσέγγιση του «OOCL Hong Kong» στο λιμάνι του Felixstowe, εδώ.

Φωτό: portoffelixstowe.co.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.