Ξεκινά σε λίγες ημέρες το Paris Air Show

Ξεκινά σε λίγες ημέρες το Paris Air Show

73
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το Paris Air Show

Στις 19 του μήνα ξεκινά το Paris Air Show, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο αεροδρόμιο Paris-Le Bourget και θα διαρκέσει έως και τις 25 Ιουνίου. Εκεί, η αμερικανική Boeing θα παρουσιάσει το νέο της αεροσκάφος 737 MAX 9, που ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση τον περασμένο Απρίλιο, ενώ η Boeing παρέδωσε σε ειδική τελετή πριν από λίγες ημέρες το πρώτο της 737 MAX 8 στη μαλαισιανή αεροπορική εταιρεία Malindo Air. Το 737 ΜΑΧ είναι το ταχύτερα πωλούμενο αεροσκάφος στην ιστορία της Boeing, με συνολικά 3.700 παραγγελίες μέχρι τώρα σε 87 πελάτες, παγκοσμίως.boeing

Πέραν, όμως, του πολυαναμενόμενου 737 MAX 9, η Boeing θα παρουσιάσει στο Paris Air Show και το 787-10 Dreamliner, που αποτελεί το νεώτερο και μεγαλύτερο μοντέλο της οικογένειας των 787, που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ένα «απαράμιλλα οικονομικό» αεροσκάφος. Το 787-10 ολοκλήρωσε με άκρα επιτυχία την πρώτη του πτήση το Μάρτιο, ενώ αναμένεται από το 2018 να κάνει το ντεμπούτο του στους παγκόσμιους αιθέρες από τις εταιρείες που το έχουν ήδη παραγγείλει.

Όμως, στο Paris Air Show θα έχουν παρουσία και πελάτες της Boeing. Για παράδειγμα η Qatar Airways θα παρουσιάσει ένα 777-300ER και τη νέα business class του, ενώ παρουσία θα έχει και το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, με πολεμικά αεροσκάφη και ελυκόπτερα που κατασκευάζει για λογαριασμό του η Boeing.

Φωτό: boeing.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.