Βραβεία Ευκράντη: Βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας

Βραβεία Ευκράντη: Βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας

113
Βραβεία Ευκράντη: Βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας
Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ καπτ. Εμμανουήλ Τσικαλάκης απονέμει το βραβείο στον δρ. Γεώργιο Γράτσο πρόεδρο της Helmepa

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν στις 9 Μαϊου 2017, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Το βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας απονεμήθηκε στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), για την οργανωμένη, σταθερή, διαυγή και ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική μέσω της συνεργασίας με εκπροσώπους των ΜΜΕ.

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (ΗΕLMEPA) γεννήθηκε την 4η Ιουνίου 1982 με την υπογραφή στον Πειραιά της Διακήρυξης της Εθελοντικής Δέσμευσης με σύνθημα «Να σώσουμε τις θάλασσες» από τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Το όραμα του αείμνηστου Έλληνα πλοιοκτήτη Γιώργου Π. Λιβανού για τη συνέργεια των Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση των πλοίων υποστηρίζουν με συνέπεια μέχρι σήμερα η ελληνική αλλά και η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα.

Στη διάρκεια των 35 ετών ζωής της, η HELMEPA έχει καταφέρει να καλλιεργήσει ένα υψηλό επίπεδο περιβαλλοντικής συνείδησης στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή -και όχι μόνο- κοινότητα χρη- σιμοποιώντας κάθε μέσο επιμόρφωσης, πληροφόρησης, κινητοποίησης και δημοσιότητας, με μεγάλη επιτυχία και απήχηση και με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων μέσων της νέας τεχνολογίας. Στρατηγικής σημασίας στην προσπάθεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τη θάλασσα είναι φυσικά η ίδρυση της Παιδικής HELMΕΡΑ το 1993 καθώς και η μεταλαμπάδευση του οράματος στη διεθνή κοινότητα με την ίδρυση αδελφών MEPA σε πολλές ναυτικές χώρες και της INTERMEPA το 2006.

Το σύνθημα «Να σώσουμε τις θάλασσες» εξακολουθεί να είναι το ίδιο δυνατό και σήμερα, όπως και τότε. Είναι χρέος μας ως λαού θαλασσινού να προστατεύουμε τον ζωτικό μας χώρο, να σώζουμε τις θάλασσες που μας σώζουν.

Ρέα Μητροπούλου
Δικηγόρος

Χορηγοί των βραβείων:

screenshot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.