Ο DNV GL πιστοποιεί την Arcadia Shipmanagement για τον κανονισμό MRV της...

Ο DNV GL πιστοποιεί την Arcadia Shipmanagement για τον κανονισμό MRV της ΕΕ

381
Ο DNV GL πιστοποιεί την Arcadia Shipmanagement για τον κανονισμό MRV της ΕΕ

Η ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia Shipmanagement Co Ltd έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε επαλήθευση (verification) από τον νηογνώμονα DNV GL για συμμορφούμενα σχέδια παρακολούθησης (compliant monitoring plans) για το σύνολο του στόλου της, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό EU MRV. H εταιρεία έλαβε σχετικό πιστοποιητικό που αναγνωρίζει το επίτευγμα, στα γραφεία του DNV GL στον Πειραιά.

Ο κ. Δημήτριος Ματθαίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement Co Ltd δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία που έχει επιτύχει επαληθευμένα σχέδια διαχείρισης (verified management plans) του EU MRV για τον στόλο μας, από τον κορυφαίο παγκοσμίως νηογνώμονα DNV GL. H συγκεκριμένη επαλήθευση σηματοδοτεί το πρώτο ορόσημο για την ομαλή συμμόρφωση με τον κανονισμό EU MRV.»

«Στην Arcadia Shipmanagement, δεσμευόμαστε να παρέχουμε ασφαλή και αξιόπιστη μεταφορά πετρελαίου δια θαλάσσης ενώ συνεχίζουμε να διευρύνουμε τις αξίες και τις ιδέες που διαμορφώνουν την ασφάλεια και την περιβαλλοντική αριστεία, εφαρμόζοντας αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης για την συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς και την επίτευξη αξιόπιστης και χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις επίδοσης», πρόσθεσε ο κ.Ματθαίου.

Ο κανονισμός EU MRV (Monitoring, Reporting, Verification) τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου του 2015 και απαιτεί από τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές να παρακολουθούν, να υποβάλλουν εκθέσεις και να επαληθεύουν (monitor, report and verify) τις εκπομπές CO2 για πλοία μεγαλύτερα των 5.000 GT, τα οποία προσεγγίζουν λιμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (Νορβηγία και Ισλανδία). Η συλλογή δεδομένων θα πραγματοποιείται ανά ταξίδι και ξεκινάει από την 1η Ιανουαρίου του 2018. Τα συγκεντρωτικά δεδομένα για τις εκπομπές και την αποδοτικότητα των πλοίων θα δημοσιευτούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 και έπειτα κάθε συνεχή χρονιά.

Ο κ. Γεώργιος Τεριακίδης, Business Development Manager του DNV GL στην περιοχή Νοτιοανατολικής Ευρώπης & Μέσης Ανατολής, δήλωσε: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Arcadia Shipmanagement για το γεγονός ότι είναι η πρώτη εταιρεία που έλαβε επαλήθευση για τα σχέδια διαχείρισης (management plan verification) του EU MRV για το σύνολο του στόλου της, από τον DNV GL. Αυτό δείχνει την προθυμία τους να διασφαλίσουν ότι τα πλοία τους είναι μπροστά από την αγορά όσον αφορά τη συμμόρφωση και την ευαισθησία τους προς το περιβάλλον.»

«Ο κανονισμός EU MRV είναι ο πρώτος από πολλούς κανονισμούς οι οποίοι θα απαιτήσουν περισσότερα από την ναυτιλιακή βιομηχανία από άποψη συλλογής και ανταλλαγής δεδομένων. ‘Εχουμε επενδύσει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και των υπηρεσιών μας για το νέο αυτό καθεστώς, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας μιας σειράς ψηφιακών λύσεων οι οποίες θα κάνουν τη συμμόρφωση όσο το δυνατόν πιο απλή και διαφανή για τους πελάτες μας», πρόσθεσε ο κ. Τεριακίδης.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.