Ο Lloyd’s Register συνεργάζεται με την HHI για τη ναυπήγηση πλοίων τελευταίας...

Ο Lloyd’s Register συνεργάζεται με την HHI για τη ναυπήγηση πλοίων τελευταίας γενιάς

119
Ο Lloyd’s Register συνεργάζεται με την HHI για τη ναυπήγηση πλοίων τελευταίας γενιάς

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Nor-Shipping 2017», ο νηογνώμονας Lloyd’s Register και τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI) ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για τη ναυπήγηση φορτηγών πλοίων, χωρητικότητας 180.000 DWT, τα οποία θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο. Είναι εμφανές ότι με τη ναυπήγηση αυτή τόσο ο αγγλικός νηογνώμονας όσο και τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία ανταποκρίνονται στις τελευταίες τάσεις της αγοράς, έχοντας ως προτεραιότητα τον άριστο σχεδιασμό φορτηγών πλοίων, είτε αυτά εκτελούν δρομολόγια σε μικρές ή μεσαίες αποστάσεις (Αυστραλία-Ασία), είτε σε μεγάλες (Βραζιλία-Ασία).

Η ναυπήγηση πλοίων που καταναλώνουν καύσιμα LNG είναι αποτέλεσμα της εισαγωγής των κανονισμών του ΙΜΟ για μειωμένες εκπομπές θείου και αζώτου στα καύσιμα των πλοίων, καθώς και των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στον τομέα της παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ο κ. David Barrow, LR’s Director of Innovation, Marketing & Sales, δήλωσε ότι «είμαστε πολύ ευτυχείς που ανακοινώνουμε αυτήν τη νέα συνεργασία. Με τους νέους τύπους πλοίων θα δοθεί η δυνατότητα στους πλοιοκτήτες να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς που αφορούν τις μειωμένες εκπομπές αέριων ρύπων σε διεθνές επίπεδο, προχωρώντας συγχρόνως σε μία επένδυση για νέα πλοία που θα τους καταστήσει πιο ανταγωνιστικούς».

Από την πλευρά του ο κ. Bong-Jun Jang, HHI’s Senior Executive Vice President, ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή θα προσφέρει φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στον χώρο της ναυπήγησης πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίων, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο ορόσημο στην ιστορία της ναυπηγικής βιομηχανίας.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.