Ξεπέρασε το σκόπελο η Dryships;

Ξεπέρασε το σκόπελο η Dryships;

204
Ξεπέρασε το σκόπελο η Dryships;

Την παραλαβή ενός ακόμη πλοίου ανακοίνωσε η Dryships Inc., σε υλοποίηση συμφωνίας που είχε ήδη ανακοινώσει από τις αρχές του έτους. Πρόκειται για ένα φορτηγό πλοίο τύπου Kamsarmax, κατασκευής 2014 και χωρητικότητας 81.129 dwt, το οποίο θα ναυλωθεί στην spot αγορά.

Επίσης, η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με τις τράπεζες ABN AMRO N.V. και Export-Import Bank of Korea (“KEXIM”) για τη χρηματοδότησή της με ποσό που θα ανέλθει έως και $150 εκατ. προκείμενου να προβεί στην απόκτηση τεσσάρων πλοίων VLGC. Η δανειακή συμφωνία έχει διάρκεια 6 χρόνια, με επιτόκιο LIBOR ενώ ο χρόνος απόσβεσης προβλέπεται στα 12 χρόνια. Τα τέσσερα πλοία ναυπηγούνται από την Hyundai Heavy Industries ενώ η παραλαβή τους από την εταιρεία προγραμματίζεται για τους μήνες Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Δεκέμβριο του 2017. Τα αναμενόμενα έσοδα από τις ναυλώσεις των πλοίων υπολογίζονται σε $390 εκατ.

Ο κ. Γεώργιος Οικονόμου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σχολίασε ότι «έχουμε διανύσει πολύ δρόμο κατά τον τελευταίο έναν χρόνο, όταν συζητούσαμε με τους πιστωτές μας την αναχρηματοδότηση των δανειακών μας υποχρεώσεων. Είμαστε ευτυχείς που έχουμε αφήσει όλα αυτά πίσω μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της ABN AMRO και της KEXIM για τη νέα συμφωνία χρηματοδότησής μας, την πρώτη από το 2014. Από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση και μέσω της μόχλευσης, προσδοκούμε σε αύξηση των κεφαλαίων μας κατά $250 εκατ. Εφιστούμε την προσοχή μας στη σωστή χρηματοδότηση των πλοίων μας, που θα μας επιτρέψει να απελευθερώσουμε περισσότερα από τα ίδια κεφάλαιά μας».

Φωτό:dryships.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.