Η «Ocean Network Express» είναι γεγονός

Η «Ocean Network Express» είναι γεγονός

172
Η «Ocean Network Express» είναι γεγονός

Οι εταιρείες Kawasaki Kisen Kaisha (K Line), Mitsui O.S.K. Lines (MOL) και Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι η μεταξύ τους συμμαχία θα φέρει την εμπορική ονομασία «Ocean Network Express».

Στην εν λόγω συμμαχία οι τρεις εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα ενσωματώσουν τις ναυτιλιακές τους δραστηριότητες, καθώς και την διαχείριση τερματικών σταθμών σε παγκόσμιο επίπεδο, με εξαίρεση όσους τερματικούς σταθμούς διαχειρίζονται στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των τριών εταιρειών, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια μητρική εταιρεία με έδρα στην Ιαπωνία, συγκεκριμένα στο Τόκιο, ενώ μια εταιρεία εκμετάλλευσης θα εγκατασταθεί στη Σιγκαπούρη. Επιπρόσθετα, περιφερειακά γραφεία της νέας συμμαχίας πρόκειται να λειτουργήσουν στο Χονγκ Κονγκ, στην Σιγκαπούρη, στο Λονδίνο, στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και στο Σάο Πάολο.

Η «Ocean Network Express» εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες συμμαχίες στη ναυλαγορά των εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι θα διαθέτει στόλο χωρητικότητας 1,4 εκατ. TEUs, ο οποίος θα δραστηριοποιείται σε 90 χώρες, κατέχοντας το 7% του παγκόσμιου μεριδίου.

Στόχος της συμμαχίας αποτελεί, συν τοις άλλοις, η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τριών εταιρειών.

Φωτό: klpl.com.sg

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.