H Wärtsilä ανακοίνωσε μια νέα υβριδική μονάδα ισχύος, την Wärtsilä HY

H Wärtsilä ανακοίνωσε μια νέα υβριδική μονάδα ισχύος, την Wärtsilä HY

304
H Wärtsilä ανακοίνωσε μια νέα υβριδική μονάδα ισχύος, την Wärtsilä HY

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä ανακοίνωσε την εισαγωγή μιας νέας υβριδικής μονάδος ισχύος, της  Wärtsilä HY, η οποία αποτελεί μια πρωτοφανή καινοτομία στα συστήματα θαλάσσιας πρόωσης. Αξιοποιώντας τα τεχνικά της πλεονεκτήματα τόσο στον σχεδιασμό κινητήρων όσο και στα ηλεκτρικά συστήματα και τα συστήματα αυτοματισμών, η Wärtsilä εισάγει μια πλήρως ολοκληρωμένη υβριδική μονάδα ισχύος, συνδυάζοντας κινητήρες, ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας και ηλεκτρονικά συστήματα ισχύος, τα οποία συνεργάζονται μέσω ενός νέου Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας (EMS).

Πρόκειται για την πρώτη υβριδική μονάδα ισχύος του συγκεκριμένου τύπου, που κατασκευάζεται για τον κλάδο της ναυτιλίας, καθιερώνοντας έτσι ένα νέο σημείο αναφοράς στον τομέα της υβριδικής θαλάσσιας πρόωσης.

Το Wärtsilä HY θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων στον πελάτη, μέσω αυξημένης λειτουργικής αποτελεσματικότητας και ευελιξίας, πετυχαίνοντας έτσι μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένες εκπομπές και βελτιωμένη απόδοση του πλοίου. Ακόμη, προσφέρει μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης, μέσω των μειωμένων ωρών λειτουργίας του κινητήρα καθώς και μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των γενικών επισκευών. ‘Αλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ακαριαία αποδοχή φορτίου με ταχεία απόκριση σε βηματικές μεταβολές φορτίου, πιστοποίηση ολόκληρου του συστήματος και εγγυημένη απόδοση.

Ο νηογνώμονας Lloyds Register (LR) έχει εκδώσει πιστοποιητικό Approval in Principle (AIP) για το Wärtsilä HY. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό βασίζεται σε τεχνικό υλικό και αναλύσεις ασφάλειας, σχετικά με την κανονική λειτουργία του συστήματος και την παρουσίαση σεναρίων κινδύνου.

Φωτό: wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.