Χρηματοοικονομικές συμφωνίες για την Dorian LPG

Χρηματοοικονομικές συμφωνίες για την Dorian LPG

146
Χρηματοοικονομικές συμφωνίες για την Dorian LPG

Η Dorian LPG Ltd. ανακοίνωσε τη συμφωνία που πέτυχε με τις πιστώτριες τράπεζές της σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας. Η συμφωνία προβλέπει τη χαλάρωση των συμβατικών υποχρεώσεών της, με καταβολή από την Dorian LPG $26,8 εκατ. σε μετρητά έναντι των μελλοντικών οφειλών της που αφορούν δανειακές υποχρεώσεις, τόκους και προμήθειες. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας θα φτάνει τα $645,4 εκατ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ιωάννης Χατζηπατέρας, ανέφερε ότι «τα θεμελιώδη στοιχεία συνεχίζουν να βελτιώνονται σε όφελος της αγοράς των LPG και για αυτό η στρατηγική μας για νέες ναυλώσεις και περιορισμό του κόστους λειτουργίας, μας δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα για το μέλλον. Είμαστε ευγνώμονες προς τις πιστώτριες τράπεζες για την ευελιξία τους και τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή εκ μέρους της Dorian επιπλέον $22 εκατ. τους επόμενους 12 μήνες, εκτός αν στο μεταξύ η εταιρεία προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά $50 εκατ.

Η Dorian LPG Ltd. διαχειρίζεται στόλο 22 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τύπου VLGC.

Φωτό: dorianlpg.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.