Σημαντική αύξηση κερδών για τον Όμιλο CMA CGM

Σημαντική αύξηση κερδών για τον Όμιλο CMA CGM

97
Σημαντική αύξηση κερδών για τον Όμιλο CMA CGM

Η γαλλική εταιρεία τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM χάρη στη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, κατέγραψε κέρδη ύψους $86 εκατ.

Με την ενσωμάτωση της APL ο όγκος των διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους αυξήθηκε σημαντικά, φτάνοντας τα 4,27 εκατ. TEUs, αύξηση 34,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016. Από την άλλη, ο συνολικός κύκλος εργασιών για το πρώτο τρίμηνο ενισχύθηκε κατά 35,9% αγγίζοντας τα $4,6 δις.

Το περιθώριο EBIT διαμορφώθηκε σε 5,5% στα $252 εκατ. Τα καθαρά λειτουργικά κέρδη ολόκληρου του Ομίλου ανήλθαν σε $86 εκατ, ενώ για πρώτη φορά από το 2011 η APL κατόρθωσε να καταγράψει λειτουργικά κέρδη ύψους €26 εκατ.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο έτος, λόγω των χαμηλών ναύλων, η γαλλική εταιρεία κατέγραψε καθαρές απώλειες της τάξης των $452 εκατ., ενώ το 2015 είχε καταγράψει κέρδη ύψους $567 εκατ.

Ο στόλος της CMA CGM μετά τη συγχώνευση της APL αριθμεί 445 πλοία με μεταφορική ικανότητα 2,2 εκατ. TEUs, αυξημένη κατά 19,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Ο Rodolphe Saadé, CEO του CMA CGM Group, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα σημείωσε πως οι καλές επιδόσεις της εταιρείας οφείλονται στην εμπιστοσύνη των πελατών της αλλά και στην βελτίωση του operational management. Για τον CEO του CMA CGM Group το 2017 αναμένεται να είναι ένα ιδιαιτέρως καλό έτος για την εταιρεία, με περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της ως ενός κορυφαίου παίκτη στην αγορά των containerships.

Φωτό: cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.