Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό και αυτόνομο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό και αυτόνομο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

605
Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό και αυτόνομο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Το πλοίο με την ονομασία “YARA Birkeland” θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό και αυτόνομο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο , με μηδενικές εκπομπές. Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του 2018, και θα μεταφέρει προϊόντα από το εργοστάσιο παραγωγής της YARA στο Porsgrunn, προς τις πόλεις Brevik και Larvik της Νορβηγίας.
Η ονομασία του πλοίου προέρχεται από τον ιδρυτή της YARA, τον διάσημο επιστήμονα και πρωτοπόρο Kristian Birkeland, ενώ το πλοίο θα αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως πλήρως ηλεκτρικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου feeder. Το νέο αυτό πλοίο αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές NOx και CO2, καθώς και να βελτιώσει την οδική ασφάλεια, μειώνοντας έως και κατά 40,000 τα ταξίδια φορτηγών σε κατοικημένες αστικές περιοχές.
Το “YARA Birkeland” θα λειτουργεί αρχικά ως επανδρωμένο πλοίο, το 2019 θα μεταβεί στην απομακρυσμένη λειτουργία ενώ αναμένεται να είναι σε θέση να εκτελεί πλήρως αυτόνομες δραστηριότητες από το έτος 2020. Το συγκεκριμένο νέο πλοίο μηδενικών εκπομπών πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα στις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων περί βιωσιμότητας των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.