Η K Line παραλαμβάνει πλοίο 250.000 DWT

Η K Line παραλαμβάνει πλοίο 250.000 DWT

255
Η K Line παραλαμβάνει πλοίο 250.000 DWT

Παρά τις σημαντικές ζημιές που κατέγραψε η γιαπωνέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Kawasaki Kisen Kaisha (K Line) το περασμένο οικονομικό έτος, η εταιρεία επενδύει σε νέα πλοία ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της διεθνούς ναυτιλίας λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη της τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.
Η K Line ανακοίνωσε ότι παρέλαβε από τα ναυπηγεία «Namura Shipbuilding Co., Ltd. Imari Shipyard & Works» ένα ore carrier, κατηγορίας Capesize και χωρητικότητας 250.000 DWT.
Το πλοίο θα φέρει την ονομασία «CAPE HAYATOMO» και θα μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα από τη Δυτική Αυστραλία, την Βραζιλία και τη Νότια Αφρική με προορισμό τα χαλυβουργεία της Ιαπωνίας. Το νέο πλοίο της K Line έχει μήκος 330 μέτρα, πλάτος 57 μέτρα και βύθισμα 18 μέτρα. Επιπλέον διαθέτει 7 αμπάρια και συστήματα που επιτρέπουν να επιταχύνονται οι διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης.
Ενδιαφέρον έχει ότι το πλοίο είναι σχεδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι εφοδιασμένο με σύστημα για τη διαχείριση του θαλάσσιου έρματος, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές της Συνθήκης του Ballast Water Management.

Φωτό: kline.co.jp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.