Οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας επιλέγουν την Καραϊβική

Οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας επιλέγουν την Καραϊβική

64
Οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας επιλέγουν την Καραϊβική

Παρά το γεγονός ότι η Ασία και η Αυστραλία θα αποτελέσουν δημοφιλείς προορισμούς κρουαζιέρας στο μέλλον και αρκετές εταιρείες κρουαζιέρας έχουν ξεκινήσει να στρέφονται σε αυτές τις αγορές, η περιοχή της Καραϊβικής προς το παρόν προσελκύει το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών.

Σύμφωνα με την CLIA (Cruise Lines International Association) το περασμένο έτος η περιοχή της Καραϊβικής προσέλκυσε το 1/3 της παγκόσμιας κίνησης στον τομέα της κρουαζιέρας, ενώ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους αναμένεται ότι θα επισκεφτούν την Καραϊβική 26,3 εκατ. επιβάτες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Μεσόγειος με 18,7%, η οποία περιλαμβάνει παραδοσιακούς προορισμούς κρουαζιέρας όπως η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Τουρκία που όμως χαρακτηρίζονται από πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί τουρισμοί με 11,7% και στην τέταρτη θέση είναι η Ασία με 9,2%.

Στην αύξηση της κίνησης της κρουαζιέρας στην περιοχή της Καραϊβικής έχει συμβάλει σημαντικά το άνοιγμα της αγοράς της Κούβας, καθώς πολλές εταιρείες κρουαζιέρες (Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, MSC Cruises, Costa Cruises, Carnival Cruise Lines) έχουν εντάξει στα δρομολόγιά τους το νησιωτικό κράτος.

Φωτό: royalcaribbean.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.