Κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2017 για την Statoil

Κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2017 για την Statoil

183
Κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2017 για την Statoil

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Statoil, το πρώτο τρίμηνο του 2017 ο νορβηγικός ενεργειακός κολοσσός κατέγραψε έσοδα ύψους $3,3 δις, συγκριτικά με τα $857 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στις αυξημένες τιμές του πετρελαίου, , στην αύξηση της παραγωγής της Statoil καθώς και σε πρωτοβουλίες που πήρε η εταιρεία για τη βελτίωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Statoil, Eldar Sætre, δήλωσε ότι «τα σταθερά οικονομικά αποτελέσματα και οι αυξημένες ταμειακές ροές σε όλα τα τμήματα της εταιρείας οδήγησαν σε υψηλότερες τιμές, καλές επιχειρησιακές επιδόσεις και αύξηση της παραγωγής κατά 5%.» Ο ίδιος προσέθεσε ότι η αυξημένη παραγωγή της Statoil αποδίδεται στον εντοπισμό και στην εκμετάλλευση νέων πετρελαϊκών κοιτασμάτων και στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη νορβηγική υφαλοκρηπίδα.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη νορβηγική υφαλοκρηπίδα είναι η υψηλότερη των τελευταίων 5 ετών.
Να σημειωθεί ότι η παραγωγή της Statoil κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 ανέρχεται σε 2,14 εκατ. βαρέλια πετρελαίου/ημέρα, συγκριτικά με τα 2,05 εκατ. βαρέλια πετρελαίου/ημέρα για την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.