Η Hapag-Lloyd προχωρά σε εκατοντάδες απολύσεις

Η Hapag-Lloyd προχωρά σε εκατοντάδες απολύσεις

253
Η Hapag-Lloyd προχωρά σε εκατοντάδες απολύσεις

Η γερμανική Hapag-Lloyd πρόκειται να προχωρήσει σε σημαντική περικοπή θέσεων εργασίας καθώς θα προχωρά η διαδικασία της συγχώνευσης με την UASC. Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen, τουλάχιστον ένας στους δέκα, που σήμερα εργάζεται στην εταιρεία, αναμένεται να χάσει την εργασία του μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.
Ο CEO της Hapag-Lloyd δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος ούτε ως προς τον χρόνο των απολύσεων αλλά ούτε και ως προς τους τομείς της επιχείρησης που θα επηρεαστούν από αυτές.
Ως προς τον αριθμό των απολύσεων, οι εκτιμήσεις των γερμανικών ειδησεογραφικών μέσων κάνουν λόγο για 1.000 έως και 1.500 άτομα. Το μάλλον βέβαιο είναι ότι όσοι εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Αμβούργο δεν πρόκειται παρά να επηρεαστούν ελάχιστα έως και καθόλου, καθώς η διοίκηση της εταιρείας επιδιώκει την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της στο Αμβούργο, με δεδομένο ότι οι διοικητικές ανάγκες μετά τη συγχώνευση με την UASC αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.
Σχολιάζοντας τις ζημίες της εταιρείας για το 2016, που άγγιξαν τα 93 εκατ. ευρώ, όταν το 2015 η εταιρεία είχε κέρδη 114 εκατ., ο CEO της Hapag-Lloyd αναγνώρισε ότι ο ίδιος ανέμενε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά απέδωσε τις ζημίες στην κρίση που μαστίζει τη ναυτιλιακή αγορά.
Σε ό,τι αφορά το τρέχον έτος, προέβλεψε ότι θα περιοριστούν οι παραγγελίες νέων πλοίων -τουλάχιστον η Hapag-Lloyd δεν σχεδιάζει νέες παραγγελίες- , ενώ αρκετά πλοία αναμένεται να οδηγηθούν προς διάλυση. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστεί να υπάρξει μία ισορροπία μεταξύ προσφοράς-ζήτησης και να βελτιωθούν οι ναύλοι.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.