Πονοκέφαλος από τις νέες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης

Πονοκέφαλος από τις νέες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης

738
Πονοκέφαλος από τις νέες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης

H Emirates βρίσκεται πάλι στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον μετά τις “κατηγορίες” για παραβίαση της συμφωνίας “ανοικτών ουρανών” από μερίδα αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών σχετικά με το νέο δρομολόγιο Αθήνας- Νέας Υόρκης.
Ο αερομεταφορέας κατηγορείται από μερίδα αερομεταφορέων ότι με τη νέα πτήση «παραβιάζει κατάφωρα» τη διακρατική συμφωνία αεροπορικών μεταφορών μεταξύ ΗΠΑ και ΗΑΕ.
Η ομάδα αερομεταφορέων, η οποία περιλαμβάνει τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες Delta, American και United ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα συζητήσει το θέμα με τη διοίκηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
Οι πτήσεις Ντουμπάι- Αθήνα- Newark θα είναι μια επιπλέον πτήση “πέμπτης ελευθερίας” της Emirates προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την υπάρχουσα καθημερινή υπηρεσία Ντουμπάι-Μιλάνο-Νέα Υόρκη.
Η εταιρεία εκτελεί επίσης τρεις καθημερινές απευθείας πτήσεις Ντουμπάι- Νέα Υόρκη και 17 συνολικά πτήσεις σε πόλεις των ΗΠΑ.
Ο νέος πρόεδρος της Emirates, Sir Tim Clark δήλωσε ότι οι νέες πτήσεις από Αθήνα προς Νέα Υόρκη ξεκινούν, μετά από προσέγγιση από την ελληνική κυβέρνηση προς τον αερομεταφορέα.
Οι αμερικανικές εταιρείες κατηγορούν τις Emirates, Etihad Airways και Qatar Airways για άμεσες και έμμεσες αθέμιτες επιδοτήσεις που ξεπερνούν τα $50 δις. Και οι τρεις κολοσσοί αερομεταφορείς αρνούνται τις κατηγορίες.
Ωστόσο ορισμένοι αμερικανικοί αερομεταφορείς που έχουν συνάψει συμφωνίες κοινού κωδικού συμφωνίες για εσωτερικές πτήσεις όπως η Αλάσκα Airlines και η JetBlue δεν συμμετέχουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.