Εν αναμονή του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου

Εν αναμονή του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου

145
Εν αναμονή του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου

Η Royal Caribbean Cruises σε δελτίο Τύπου της ανακοίνωσε ότι η παράδοση του υπό ναυπήγηση «Symphony of the Seas» αναμένεται για τον Απρίλιο του 2018 και το πλοίο θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του το καλοκαίρι του ίδιου έτους προσεγγίζοντας λιμάνια της Μεσογείου, όπως αυτά της Βαρκελώνης, της Πάλμα Ντε Μαγιόρκα, της Νάπολης κ.ά.
Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα είναι το 26ο πλοίο της Royal Caribbean, χωρητικότητας 230.000 κόρων και θα διαθέτει 28 περισσότερες καμπίνες συγκριτικά με το αδερφό της πλοίο «Harmony of the Seas», το οποίο μέχρι πρότινος ήταν το πιο μεγάλο πλοίο της εταιρείας με μεταφορική ικανότητα 6.780 επιβατών.
Το νέο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να προσεγγίσει στις αρχές Νοεμβρίου του 2018 μαζί με το αδερφό πλοίο του «Allure of the Seas» το λιμάνι του Μαϊάμι για να ξεκινήσουν δρομολόγια στην Ανατολική και Δυτική Καραϊβική. Αυτός είναι και ο λόγος που στον τερματικό σταθμό υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στο Μαϊάμι με την ονομασία «Crown of Miami» έχουν ξεκινήσει να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες εκβάθυνσης ούτως ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει χωρίς προβλήματα και με ασφάλεια τα δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια.
Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων λιμενικών εργασιών, ο τερματικός σταθμός «Crown of Miami», έκτασης 16.000 περίπου τετραγωνικών μέτρων, αναμένεται να αποτελέσει τον πιο σύγχρονο και καινοτόμο σταθμό υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στις ΗΠΑ. Ο εκσυγχρονισμός του τερματικού σταθμού αναμένεται πως θα αποφέρει έσοδα ύψους $500 εκατ. στην κομητεία Μαϊάμι- Ντέιντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean προβλέπεται πως θα μεταφέρουν τουλάχιστον 2 εκατ. επιβάτες στο λιμάνι του Μαϊάμι μετά την ολοκλήρωση των λιμενικών εργασιών, αριθμός που θα αντιπροσωπεύει το 30% της προβλεπόμενης επιβατικής κίνησης του λιμανιού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.