Μειωμένη η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στα ιταλικά λιμάνια

Μειωμένη η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στα ιταλικά λιμάνια

93
Μειωμένη η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στα ιταλικά λιμάνια

Σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η εταιρεία ερευνών «Risposte Turismo» και από πληροφορίες που ελήφθησαν από 46 λιμάνια της Ιταλίας τα οποία εξυπηρετούν το 99,8% των επιβατών και το 97,4% των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν τη χώρα, το 2017 αναμένεται μείωση 9,65% στις προσεγγίσεις κρουζιερόπλοιων στους ιταλικούς λιμένες, σε σχέση με το 2016.
Μείωση που θα αγγίξει το 7,1%, η οποία αντιστοιχεί σε 10,3 εκατ. επιβάτες, προβλέπεται επίσης για το τρέχον έτος σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Ιταλίας. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την «Risposte Turismo», το 2017 μόνο 3 λιμάνια της χώρας θα ξεπεράσουν το όριο του 1 εκατ. επιβατών και συγκεκριμένα τα λιμάνια της Civitavecchia (2,2 εκατ. επιβάτες), της Βενετίας (1,4 εκατ. επιβάτες) και της Νάπολης (1 εκατ. επιβάτες).
Ο πρόεδρος της «Risposte Turismo» δήλωσε πως αν και ο συνήθης συνολικός αριθμός επιβατών των κρουαζιερόπλοιων που εξυπηρετούν κάθε χρόνο τα λιμάνια της Ιταλίας είναι γύρω στα 11 εκατ., έπειτα από 2 χρόνια σταθερότητας και ανάπτυξης, ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί αρκετά. Ως αποτέλεσμα είναι αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις στο λιμενικό τομέα της Ιταλίας για τον εκσυγχρονισμό της λιμενικής βιομηχανίας της χώρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της «Risposte Turismo» το 2017 θα καταγραφεί το χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας σε ότι αφορά το μερίδιο της Μεσογείου στην παγκόσμια κίνηση κρουαζιέρας. Συγκεκριμένα, το μερίδιο της Μεσογείου στην παγκόσμια επιβατική κίνηση, πρόκειται να αγγίξει το 15,5%, συγκριτικά με το 18,3% του 2016.

Φωτο: Port of Venice

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.