Nέο σύστημα αντιστάθμισης γερανού για υπεράκτιες μεταφορές φορτίου

Nέο σύστημα αντιστάθμισης γερανού για υπεράκτιες μεταφορές φορτίου

170
Nέο σύστημα αντιστάθμισης γερανού για υπεράκτιες μεταφορές φορτίου

Η εταιρεία MacGregor, δημιούργησε ένα νέο σύστημα αντιστάθμισης γερανού για υπεράκτιες ship-to-ship μεταφορές φορτίου, προσφέροντας έτσι σημαντικά μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας καθώς και ασφαλέστερη και ταχύτερη μεταφορά φορτίου.
Το νέο αυτό σύστημα χρησιμοποιεί μια μονάδα καταγραφής κίνησης στο κατάστρωμα του δευτερεύοντος πλοίου. Η μονάδα αυτή μεταδίδει δεδομένα κίνησης στον γερανό του κύριου πλοίου, χρησιμοποιώντας μια ασύρματη σύνδεση υψηλών ταχυτήτων. Συνδυάζοντας τα δεδομένα κίνησης και από τα δύο πλοία, το σύστημα υπολογίζει και εφαρμόζει την απαραίτητη αντιστάθμιση στο βαρούλκο ώστε να ελαχιστοποιείται η κίνηση του γάντζου στην περιοχή φόρτωσης του δευτερεύοντος πλοίου.
“Τα οφέλη στον τομέα της ασφάλειας σηματοδοτούν μια σημαντική βελτίωση στις υπεράκτιες εργασίες μεταφοράς φορτίου», δήλωσε ο κ.Ivar Fjermeros, Senior Sales Manager της Advanced Offshore Solutions. «’Όταν αυτά συνδυάζονται με τη μεγιστοποίηση της ανυψωτικής ικανότητας του γερανού, τους βελτιωμένους χρόνους μεταφοράς φορτίου και διεύρυνση των παραθύρων για STS δραστηριότητες σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες, το σύστημα αυτό μπορεί πραγματικά να προσφέρει κάποια πρωτοποριακά οφέλη», πρόσθεσε.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/5_QoSTrU2gc

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.