Προς συνεργασία η MSC με τον όμιλο Messina

Προς συνεργασία η MSC με τον όμιλο Messina

150
Προς συνεργασία η MSC με τον όμιλο Messina

Η MSC (Mediterranean Shipping Company) ετοιμάζεται να συνεργαστεί με τον όμιλο Messina, ο οποίος διαχειρίζεται έναν στόλο 8 containerships και έναν τερματικό σταθμό στη Γένοβα. Πρόσφατα στη Γένοβα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών της MSC (με επικεφαλής τον Gianluigi Aponte) και του ομίλου Messina με την ανώτατη διοίκηση της τράπεζας Carige  (Cassa di Risparmio di Genova e Imperia), σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα προς τη μελλοντική τους συνεργασία μέσω της εξαγοράς ενός ποσοστού του ομίλου Messina από την MSC.
H είσοδος της MSC στον όμιλο Messina, ο οποίος διαθέτει επίσης 6 διατροπικούς τερματικούς σταθμούς και 15 γραφεία σε Ευρώπη και Αφρική, δίνει την ευκαιρία για ανάπτυξη συνεργειών στις βασικές δραστηριότητες των δύο ομίλων.
Με την επίτευξη της συμφωνίας η παρουσία της MSC θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω στη Γένοβα, αφού η ίδια διαχειρίζεται ήδη το ήμισυ τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα. 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.