Η ανάλυση της διεθνούς ναυλαγοράς

Η ανάλυση της διεθνούς ναυλαγοράς

457
Η ανάλυση της διεθνούς ναυλαγοράς

DRY
Οι τιμές στα Capesize παρέμειναν σταθερές γύρω στα $11.000-$11.500/pdpr για μακροχρόνια συμβόλαια. Στα Panamax οι ναύλοι αυξήθηκαν ελαφρώς για μικρό tonnage στα συμβόλαια μεγάλης διάρκειας αγγίζοντας τα $7.500/pdpr. Για δρομολόγια Ατλαντικού οι ναύλοι ανήλθαν σε $10.500/pdpr για βραχυχρόνιας διάρκειας ναυλώσεις.
Στα Supramax και τα Handysize οι ναύλοι παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα, με τις τιμές να ανέρχονται σε $5.250/pdpr για τα Supramax για τον Ειρηνικό και σε $7.300/pdpr για τα Handysize για δρομολόγια Ατλαντικού.
http___webmail

WET
Η εποχικότητα λειτούργησε σε όφελος των crude oil tanker στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, μετά τα χαμηλά που παρατηρήθηκαν τον Οκτώβριο. Σε σχέση με τις τιμές του πετρελαίου, μένει να αποτυπωθούν οι επιδράσεις στην παγκόσμια προσφορά μετά την απόφαση μείωσης της παραγωγής από τα μέλη του OPEC. Νεότερες αναλύσεις δείχνουν τα συμβόλαια futures για το Brent σε τιμές γύρω στα $58/βαρέλι, ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.
Στα VLCC, οι ναύλοι στα ετήσια συμβόλαια κινούνταν σε τιμές γύρω στα $29.500/pdpr ενώ για τα Suezmax οι τιμές κυμαίνονταν στα $21.750/pdpr.
Τέλος, στα MR και στα LR1 οι ναύλοι για ετήσια συμβόλαια ανέρχονται σε $11.750/pdpr και $13.500/pdpr αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.