Νέοι κανονισμοί ασφάλισης για την εγκατάλειψη πληρωμάτων τίθενται σε ισχύ

Νέοι κανονισμοί ασφάλισης για την εγκατάλειψη πληρωμάτων τίθενται σε ισχύ

496
Νέοι κανονισμοί ασφάλισης για την εγκατάλειψη πληρωμάτων τίθενται σε ισχύ

Σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση MLC (Maritime Labour Convention) του 2006, οι πλοιοκτήτες οφείλουν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για να βοηθήσουν όσους ναυτικούς εγκαταλείπονται από τη ναυτιλιακή εταιρεία. Συγκεκριμένα, όσα πλοία φέρουν σημαία κράτους που έχει επικυρώσει τη σύμβαση MLC πρέπει να έχουν το πιστοποιητικό ασφάλισης στα αγγλικά. Η ασφάλιση αυτή θα καλύπτει πρωτίστως απλήρωτους μισθούς τουλάχιστον τεσσάρων μηνών και επιπλέον έξοδα επαναπατρισμού των ναυτικών, σίτισης, ένδυσης, διαμονής, ιατρικής περίθαλψης κ.ά.

Η ασφάλιση αυτή θα έχει ισχύ από τη στιγμή της εγκατάλειψης των ναυτικών μέχρι αυτοί να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Τα P&I Clubs αναμένετα να δημιουργήσουν κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης που θα λειτουργουν σε 24ωρη βάση παρέχοντας οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστεί κάποιος. Ο πρόεδρος του ITF (International Transport Workers’ Federation) Paddy Crumlin ανακοίνωσε, πως θα τεθούν σε ισχύ οι μηχανισμοί για να αντιμετωπιστεί και να κατοχυρωθεί με νόμο το ζήτημα της εγκατάλειψης πληρωμάτων. Με τη σειρά της, η γενική γραμματεία του ITF σχολίασε πως τα νέα μέτρα θα ενισχύσουν και θα επεκτείνουν περαιτέρω το ρόλο της σύμβασης MLC για την προστασία των ναυτικών.

 

 

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.